5. 5. 2024

Akcie v USA zpevnily, Fed bude kupovat podnikové dluhopisy


New York 15. června (ČTK) - Americké akcie posílily. Počáteční ztráty smazaly poté, co americká centrální banka (Fed) oznámila, že bude kupovat podnikové dluhopisy. Krok Fedu upevnil důvěru investorů, kteří se obávají druhé vlny epidemie.

Index Dow Jones stoupl o 0,62 procenta na 25.763,16 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 se zvýšil o 0,83 procenta na 3066,59 bodu. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 1,43 procenta na 9726,02 bodu.

Záplava hotovosti v podobě fiskálních a ekonomických stimulů spolu s otevíráním hospodářství po koronavirových opatření vyvolaly na akciovém trhu od konce března nevšední růst, napsala agentura Reuters.

Pevninská Čína oznámila 49 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 za posledních 24 hodin, z toho většinu z Pekingu. Objev nových případů vedl mnoho pekingských čtvrtí k obnově přísných opatření s cílem zastavit šíření viru.

Ve Spojených státech bylo jen za sobotu nahlášeno přes 25.000 nových případů nákazy koronavirem. Reuters uvádí, že Florida, Alabama a Jižní Karolína toho dne zaznamenaly rekordní počet zjištěných nákaz už potřetí za sebou. Maxima nebo hodnoty blížící se dosavadnímu rekordu hlásily také Oklahoma, Aljaška, Arizona a Nevada.

Na devizovém trhu dnes oslabil dolar. Smazal tak své zisky z předchozí části seance, kdy se investoři z obav z druhé vlny pandemie zbavovali rizikových aktiv. Dolarový index, jenž sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, klesal kolem 22:40 SELČ o 0,6 procenta na 96,70 bodu. Euro k dolaru ve stejnou dobu připisovalo 0,6 procenta na 1,1321 USD.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.