28. 3. 2024

Closing Bell & výhled na 8. 3. – ECB a výběr zisků


Čtvrtek přinesl váhajícím trhům popud, v podobě zasedání ECB a následné tiskové konference, který přiměl obchodníky k výběru zisků. Dow Jones odepisoval přibližně tři čtvrtiny procenta, Nasdaq více než procento.

Čtvrtek přinesl váhajícím trhům popud, v podobě zasedání ECB a následné tiskové konference, který přiměl obchodníky k výběru zisků. Dow Jones odepisoval přibližně tři čtvrtiny procenta, Nasdaq více než procento.
Dnešní vystoupení Draghiho v návaznosti na zasedání ECB, kde nedošlo k navýšení úrokových sazeb, přimělo trhy k poklesu. Nejen že nebyly změněny sazby, ale ECB přišlo s nabídkou nových levných úvěrů, což prohloubilo obavy o další ekonomický růst. Ze strany ECB jsme se také dočkali snížení výhledu inflace a informací o pokračující nejistotě a slabém výkonu ekonomiky. To vše poslalo do ztrát euro, které vůči dolaru propadlo na letošní minimum k hodnotě 1,12. K posílení dolaru přispěla i solidní čísla počtu žádostí v nezaměstnanosti i produktivity mimo zemědělství.
V pátek bude Čína zveřejňovat čísla zahraničního obchodu a v USA to budou přírůstek pracovních míst mimo zemědělství, průměrný hodinový příjem, míra nezaměstnanosti a další. Za předpokladu, že se výsledky nebudou příliš lišit od očekávání, by se trhy v závěru týdne mohly mírně uklidnit.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.