24. 4. 2024

Dodavatel čipů AMS podal novou nabídku na výrobce osvětlení Osram


Dodavatel čipů AMS podal novou nabídku na výrobce osvětlení Osram Vídeň 18.…

Dodavatel čipů AMS podal novou nabídku na výrobce osvětlení Osram

Vídeň 18. října (ČTK) - Rakouský dodavatel čipů AMS se rozhodl podat nový návrh na převzetí německého výrobce osvětlení Osram. Za každou akcii podniku opět nabízí 41 eur, což celou firmu ohodnocuje zhruba na 4,6 miliardy eur (118 miliard Kč). K uskutečnění transakce však bude tentokrát stačit, pokud na nabídku přistoupí majitelé 55 procent akcií. U předchozího návrhu činil tento limit 62,5 procenta, uvedla dnes agentura APA.

Předchozí nabídka AMS vypršela začátkem října. Nabídka nebyla úspěšná, protože zájem akcionářů nedosáhl stanoveného limitu.

Společnost Osram novou nabídku přivítala. Uvedla, že vede s AMS konstruktivní rozhovory. O převzetí Osramu se dříve zajímaly rovněž firmy Bain Capital a Advent, ty však od svého záměru podat nabídku upustily.

AMS již v Osramu vlastní zhruba pětinový podíl, takže je jeho největším akcionářem. "AMS věří v úspěch své vysoce atraktivní nabídky, která je tou nejlepší volbou pro akcionáře Osramu," uvedla firma.

AMS se nyní snaží snížit závislost na americké technologické společnosti Apple, které dodává senzory pro technologii rozpoznávání obličejů. V rámci této snahy rakouská firma výrazně investuje do technologií pro automatické řízení automobilů.

pmh spr

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.