18. 4. 2024

Mnuchin: Burzy v USA vyřadí firmy nedodržující účetní normy


Washington 11. srpna (ČTK) - Firmy z Číny a dalších zemí, které nebudou dodržovat americké účetní normy, budu na konci příštího roku vyřazeny z akciových trhů ve Spojených státech. Uvedl to podle agentury Reuters americký ministr financí Steven Mnuchin.

K vyřazení čínských firem nedodržujících americké účetní normy již minulý týden vyzvali někteří představitelé administrativy prezidenta Donalda Trumpa. Podle Mnuchina se očekává, že americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) toto doporučení přijme.

Doporučení je podle Reuters součástí snahy Trumpovy administrativy o korekci ekonomických vztahů mezi USA a Čínou, které jsou podle ní velmi nevyvážené. Čína již o víkendu v reakci na doporučení představitelů USA vyzvala Spojené státy k otevřenému dialogu a užší spolupráci.

Vztahy mezi Washingtonem a Pekingem se v posledních měsících výrazně zhoršily, a to mimo jiné kvůli koronaviru a vývoji v Hongkongu. Trump rovněž tvrdí, že Čína neplní svůj závazek nakupovat více amerického zboží, který je součástí první fáze obchodní dohody mezi oběma zeměmi podepsané letos v lednu.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.