14. 5. 2024

Nejmenší dividendový aristokrat na světě by pouhou stagnací přinesl zajímavé zisky


Tento týden bych se rád vrátil k tématu dividendových akcií, či přesněji řečeno dividendových aristokratů. Tedy společností, které mají za sebou dlouhou historii vyplácení a soustavného navyšování dividend.

Tento týden bych se rád vrátil k tématu dividendových akcií, či přesněji řečeno dividendových aristokratů. Tedy společností, které mají za sebou dlouhou historii vyplácení a soustavného navyšování dividend. Pokud si z jejich seznamu vyfiltrujeme ty s největším dividendovým výnosem, vykoukne na nás i akcie společnosti, která možná bude nejmenším aristokratem na světě.

Weyco Group navrhuje, vyrábí a prodává obuv pro pány, dámy i děti. Její akcie nabízí dividendový výnos pohybující se nyní nad 2,7 %. Na konci roku 2017 to bylo mnohem více, ale následně přišlo prudké posílení ceny akcie, která si tak za posledních 12 měsíců připisuje téměř dvakrát tolik, co celý index. Výrazně k tomu přispěla i výjimečná odolnost, kterou tento titul ukázal v posledních týdnech, které byly jinak pro celý americký trh poněkud problematické.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.