14. 5. 2024

Nervozita na akciovém trhu v USA stále neustupuje


Dnešní obchodní den v USA byl opět nasycen nervozitou, která trvá již pátý den v řadě. Zatím se přes veškeré obavy hlavní akciové indexy drží na silných technických podporách (200-denní klouzavý průměr).

Dnešní obchodní den v USA byl opět nasycen nervozitou, která trvá již pátý den v řadě. Zatím se přes veškeré obavy hlavní akciové indexy drží na silných technických podporách (200-denní klouzavý průměr). Z pohledu technické analýzy se tedy může zdát, že je ideální čas na nákupy. V aktuální situaci bych ale raději volil konzervativnější přístup a s nákupy bych raději vyčkal na příští týden a to pouze v případě, že se trhy uklidní a udrží se nad aktuálními úrovněmi. Výprodeje se zdají být spíše psychologického rázu, ovšem hrozba protekcionistické politiky Donalda Trumpa je stále velmi reálná.

Nejhůře se dnes dařilo technologickému sektoru (Nasdaq uzavřel se ztrátou -0,9%). Výraznější pohyby byly dnes patrné na akciích společností Amazon (-4,4%), Tesla (-7,6%), Intel (-3,1%). Širší index SPX500 a DJIA dokázaly po celodenním boji uzavřít v podstatě takřka beze změny proti včerejšku a to hlavně díky farmaceutickému sektoru (Pfizer +0,8%, Mylan +2,45%, Teva +2,1%, Merck +2,5%).

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.