20. 4. 2024

Schillerová a Kalousek si dali repete.


Sešli se u Václava Moravce, aby rokovali o zrušení superhrubé mzdy, resp. si popovídali nad uniklým materiálem, který měl být původně pracovní, coby podklad pro jednání mezi financemi a zdravotnictvím.

Sešli se u Václava Moravce, aby rokovali o zrušení superhrubé mzdy, resp. si popovídali nad uniklým materiálem, který měl být původně pracovní, coby podklad pro jednání mezi financemi a zdravotnictvím. Dlužno poznamenat, že tentokrát debata působila solidně, přestože současná strážkyně fisku si s bývalým strážcem nic nedarovali.
Zároveň byla diskuze dobrým příkladem toho, jaké nepořádky do správy státu zbytečně přinášejí ambiciózní politici. Dalo by se při brutálním zjednodušení spor charakterizovat takto: Miroslav Kalousek zavedl do systému, z údajně edukačních důvodů, něco, co se současný premiér rozhodl z důvodů prestižních definitivně odstranit a Alena Schillerova s tím teď má starosti. V daném kontextu napadlo ministryni reformovat odvody pojistného na zdravotnictví, kterýžto způsob se Miroslavu Kalouskovi pranic nelíbil a řešení hledá ve snížení sazeb.
Protože se zároveň zmínil též o snížení sazeb na sociální pojištění došlo i na připravovanou valorizaci penzí a s ní spojené drhnutí v koalici, protože šéfka MPSV trvá na průměrné částce zvýšení 900 , zatímco ministryni financí to zatím vychází na 750
Rok je ale na začátku, takže brod je ještě daleko a netřeba zoufat ani nad únorovým propadem státního rozpočtu, což Schilerová uspokojivě vysvětlila a Kalousek korektně připustil.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.