28. 3. 2024

Wall Street dnes opět zavřela se ztrátou


Dnešek se trhům příliš nepovedl, i když se jim v průběhu dne podařilo krátce dostat do zelených čísel. Index Dow oslabil o 0,27 % a obdobně zavřel širší index S&P 500, který odevzdal o 0,28 %.

Dnešek se trhům příliš nepovedl, i když se jim v průběhu dne podařilo krátce dostat do zelených čísel. Index Dow oslabil o 0,27 % a obdobně zavřel širší index S&P 500, který odevzdal o 0,28 %. Technologický index Nasdaq následoval a dnes ztratil 0,29 %.

Americký HDP za 4Q celkově překvapil pozitivně díky investicím do vybavení, softwaru či výzkumu. Slabší, než se čekalo, však byla spotřebitelská poptávka, která koncem roku citelně zpomalila. Vedle toho vyšel chicagský průzkum podnikatelské aktivity, který se v únoru dostává velmi vysoko a zvyšuje šance na pěkný výsledek indexu ISM.

Richard Clarida se při dnešním vystoupení zhruba držel linie, kterou sledujeme u zástupců Fedu od začátku roku. Dolar tak dnes nakonec obhájil včerejší pozici a končí den pouze s minimální ztrátou v dohledu hodnoty 1,1370 EURUSD. Koruna dnes pouze mírně posílila na páru s dolarem a končí den u 25,63 EURCZK


 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.