20. 4. 2024

Zámořské trhy táhly dolů farmacie


Zámořské hlavní indexy dnes klesaly třetí den v řadě, ale ani ne 1 %. Tento pokles táhly především sektory zdravotnictví a energetiky, která klesly o 1,5 % resp.
Zámořské hlavní indexy dnes klesaly třetí den v řadě, ale ani ne 1 %. Tento pokles táhly především sektory zdravotnictví a energetiky, která klesly o 1,5 % resp. 1,3 %. Nestála za tím žádná konkrétní zpráva, spíše to můžeme přičíst korekcím předchozích nárůstů. Index S&P 500 se tak potýká s hranicí 2800 bodů, což je poměrně silná psychologická hranice, nad kterou se přesvědčivěji pohyboval naposledy v říjnu minulého roku. Za poklesy v posledních dnech nestojí žádná zásadní zpráva, pouze po nárůstech v lednu a únoru je třeba, aby si trh drobně vydechnul podobnými korekcemi. Můžeme to tedy připsat realizaci zisků.

Za poklesem farmaceutického sektoru může být včerejší rezignace komisaře Scotta Gottlieba z dozorové agentury FDA, což byl překvapivý krok. Propady se týkaly celého odvětví prakticky bez rozdílu, například United Health ztratil 1 %. Hůř si vedl další velký konglomerát Pfizer, který odepsal 2,4 %. Propad energetického sektoru byl dnes tažen Exxonem, který ztratil po vzedmutí v závěru obchodování „pouze“ 1,1 % po oznámení, že příští rok bude mít větší kapitálové výdeje, než byl původní předpoklad.

Největším růstem byl dnes odměněn sektor materiálů, který rostl sice o pouhých 0,2 %, přesto to ale stačilo na nejlepší výsledek mezi sektory. Pomohla mu k tomu analýza banky Goldman Sachs, která označila obecně akcie chemiček k nákupu. Akcie General Electric dnes prohloubily včerejší pokles o dalších 8 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.