14. 5. 2024

Zuckerberg hájil Facebook před kongresem, akcie reagují posílením


Býkům na Wall Street se dnes dařilo, hlavní americké trhy dnes zavřely v zisku. Index Dow Jones dnes přidal 1,78 %. I index S&P 500 má za sebou úspěšný den, zavřel +1,67 %.

Býkům na Wall Street se dnes dařilo, hlavní americké trhy dnes zavřely v zisku. Index Dow Jones dnes přidal 1,78 %. I index S&P 500 má za sebou úspěšný den, zavřel +1,67 %. Nejlepší den dnes má však za sebou technologický index Nasdaq . Ten dokázal přidat 2,07 %.

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg hovořil o posledním skandálu jeho firmy před americkým kongresem. Akcie v reakci na projev reagovaly posílením 4,5 %. Dařilo se i jeho konkurentům. Twitter posílil o více jak 5 % a Snap Inc uzavřel mírně nad 2 %. Celkově však technologický sektor kráčel hrdě vpřed. Pozitivně se totiž dařilo i dalším velkým společnostem. Firma Alibaba se dokázala posunout nad hodnotu 177 USD a dokázala se tak odrazit od důležité supportní úrovně v oblasti 170 USD. Na pozitivní vlně se dnes vezly i akcie firmy Nvidia, ty dokázaly zavřít se ziskem 5,8 %.

Kurz eurodolaru se dnes posunul nad hodnotu 1,2350 EURUSD a euro posiluje již o téměř 0,3 %. Obdobný vývoj panuje i páru s korunou, která dokázala posílit již o více jak 0,4 % pod hodnotu 20,50 USDCZK. Plusový výsledek zatím panuje i na páru s eurem, zde koruna testuje hodnotu 20,30 EURCZK.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.