13. 5. 2024

Akciové trhy v USA - klid před bouří?


Úterní obchodování na akciových trzích v USA se neslo ve znamení nízké volatility a menšího objemu než je běžné. V závěru obchodování se hlavní akciové indexy dostaly na denní minima.

Úterní obchodování na akciových trzích v USA se neslo ve znamení nízké volatility a menšího objemu než je běžné. V závěru obchodování se hlavní akciové indexy dostaly na denní minima. Trhům dnes chyběl jakýkoliv silnější impuls, ovšem to se může snadno změnit. Geopolitická situace rozhodně není tak klidná jako dnešní obchodování a napětí v souvislosti s případnou eskalací situace v Íránu se může rychle projevit na trhu. To však ukáže až čas.

Nejlépe se dnes dařilo finančnímu sektoru (Citigroup +0,9%, Wells Fargo +1,3%). Naopak nejhůře se dařilo průmyslu (Boeing -2,5%Caterpillar -1,3%) a ropnému sektoru (Chevron -0,9%, Exxon Mobile -0,8%).

Za zmínku stojí dnešní silně pozitivní vývoj na akciích společnosti Micron Technology. Ta ohlásila zpětný odkup vlastních akcií ve výši deseti miliard USD (tržní kapitalizace celé společnosti je přibližně 69 miliard USD). V reakci na tuto zprávu akcie posílila o 6,4% na úroveň 59,03 USD za akcii.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.