14. 5. 2024

Investiční fantasy jménem Spotify


Akciovou událostí týdne možná bude vstup společnosti Spotify na veřejný trh. Finanční média si dnes všímají toho, jak dobře si akcie první den obchodování vedla (relativně k „referenční“ ceně).

Akciovou událostí týdne možná bude vstup společnosti Spotify na veřejný trh. Finanční média si dnes všímají toho, jak dobře si akcie první den obchodování vedla (relativně k „referenční“ ceně). A hovoří se i o tom, že tento vstup může dláždit cestu k velkým změnám na Wall Street. Nejsem si ale jist, zda v obou případech nejde o fantasy příběhy.

Společnost Spotify nabízí hudbu od těžkých vah jako je Sony, EMI, Warner Music Group, či Universal. Jako správný hudebně technologický rebel neprovedla klasické IPO, při němž by prodala nové akcie a získala tím nový kapitál. Na trh uvedla akcie existující a její vedení to vysvětlovalo v podstatě tím, že chce akcie zlikvidnit. To jest, chce umožnit jejich současným držitelům (včetně zaměstnanců a managementu), aby mohli podíly ve společnosti rychle prodávat a nakupovat.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.