2. 5. 2024

Pražská burza dnes mírně oslabila, podobně jako koruna


Praha 3. července (ČTK) - Pražská burza dnes po předchozích dvou růstových dnech mírně oslabila. Index PX klesl o 0,05 procenta na 938 bodů. Dolů ho táhly hlavně akcie Erste Bank a Monety. Výraznějšímu poklesu bránily cenné papíry Avastu a energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Koruna dnes lehce oslabila vůči euru i dolaru.

"Pražská burza se po celou seanci pohybovala v záporném teritoriu, nicméně v závěru obchodního dne ztráty umazávala a nakonec zakončila pouze s mírným poklesem," popsal průběh dnešního obchodování makléř Fio banky Josef Dudek. Ze 12 titulů ovlivňujících hodnotu indexu PX jich devět zakončilo dnešní obchodování se ztrátou a jeden stagnoval.

Nejvýraznější pokles zaznamenaly akcie rakouské bankovní skupiny Erste, které zlevnily o více než dvě procenta na 580 Kč. Nedařilo se ani dalším dvěma bankovním titulům. Cenné papíry Monety odepsaly 1,43 procenta a akcie Komerční banky oslabily o více než půl procenta na 577 korun za kus.

Mimo finanční sektor skončily se ztrátou například akcie likérky Stock, výrobce cigaret Philip Morris ČR či textilky PFNonwovens.

Naopak vzhůru zamířily akcie energetické společnosti ČEZ, které posílily o 0,73 procenta na 485 korun. Zájem investorů pomohl k růstu o 2,55 procenta také akciím technologické společnosti Avast.

Koruna dnes oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám. Na euro ztratila od čtvrtku osm haléřů a dnes kolem 17:00 se obchodovala v kurzu 26,67 Kč/EUR. K dolaru oslabila o čtyři haléře na 23,72 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

 

Kurz české měny:

  Předchozí závěr Dnes kolem 17:00
Kč/EUR 26,59 26,67
Kč/USD 23,68 23,72

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.